Uh, odakle početi? Znate kako Call of Duty već godinama nudi i dodatne co-op multiplayer modove, koji se u Treyarchovim igrama podrazumijevaju napucavanje zombija? E pa zombi mod u novom Treyarchovom Call of Dutyju izgleda bolje nego ikada. Dame i gospodo, upoznajte noir zombije!

"Call of Duty: Black Ops III: Zombies - Shadows of Evil (kakvo ime, op.a) igrače ubacuje u poznat, ali istovremeno strašno nepoznat svijet, gdje trebaju otkriti tajne i riješiti izazove koje je za njih pripremila misteriozna figura koja drži njihove sudbine u svojim rukama," stoji u zvaničnom saopštenju.

1/1

Radnja Shadows of Evil moda je smještena u 40-e godine prošlog stoljeća i film noir eru, a nudiće nam priliku da zaigramo kao jedan od četiri klasična noir lika - kao mađioničar, femme fatale, policajac ili bokser, koje će pak glumiti Jeff Goldblum, Heather Graham, Neal McDonough i Ron Perlman.

Od novih gameplay mehanika, tu je jedenje slatkiša iz old-school automata (yep), koji će nam davati različite bonuse, poput pipaka sa kojima možemo napadati protivnike kao u Darknessu.

Call of Duty: Black Ops III stiže na PC, te konzole stare i nove generacije 6. novembra ove godine.