Ok, Batman je imao svojih pet minuta (ili, bolje rečeno, pet i kusur godina) slave u Rocksteadyjevoj Arkham trilogiji, no vrijeme je da okači svoj plašt o klin - na scenu sada stupa Batgirl.

Naime, prvi story DLC za odlični Batman: Arkham Knight nam stiže već ovog mjeseca i omogućuje nam da konačno uskočimo u čizme Barbare Gordon, među ološem Gothama poznatije kao Batgirl.

Radnja DLC-a će pratiti dešavanja prije Arkham Asyluma, tokom kojih će Batgirl pokušati spasiti svog oca Jima Gordona iz kandži Jokera, koji ga je oteo i smjestio u prigodno ukrašeni luna park.

1/1

Batgirl: A Matter of Family DLC će nuditi potpuno novo područje za istraživanje, šunjanje i mlaćenje sa protivnicima, kao i neke od novih gameplay mehanika koje je donio Batman: Arkham Knight, poput dual play segmenata u kojima upravljamo sa dva lika.

Na DLC-u rade kreatori solidnog Arkham Originsa, studio Warner Bros. Games Montreal, a biće dostupan već 14. jula svima koji su kupili Season Pass (na konzolama, o PC verziji još uvijek niko ne govori, iz dobro poznatih razloga), dok će svim drugim igračima postati dostupan za kupovinu sedam dana kasnije, 21. jula, po cijeni od 7 dolara.