Britanska kompanija The Wand, koja se bavi kreiranjem i prodajom univerzalnog daljinskog upravljača u najrazličitijim mogućim oblicima (među kojima se nalazi i Kymera magični štapić) - na ovosedmičnom Comic-Conu predstavila je vjernu repliku komunikatora kakvog smo vidjeli u Star Trek The Orignal Seriesu.

Wandov komunikator funkcioniše kao Bluetooth handset koji povežete sa smartphoneom, pa preko njega možete, kao kapetan Kirk, odgovarati na pozive, a služi i kao prenosni zvučnik preko kojeg možete slušati audio snimke. Komunikator će također biti opremljen i zvučnim efektima iz serije te odlomcima razgovora članova posade U.S.S. Enterprisea.

Njihov komunikator napravljen je od lijevanog aluminija, a ima i magnetno postolje za bežično punjenje uređaja. A, kako bi osigurali da svaki pojedini dio komunikatora bude identičan onome iz Star Treka, u kompaniji kažu da su koristili metodu 3D skeniranja strukturiranim svjetlom.

Star Trek komunikator već se može unaprijed naručiti ovdje po cijeni od 150 dolara, ali dostave neće započeti prije januara.

1/1