Ukoliko imate podebeo novčanik i ukoliko ga baš želite vidno stanjiti, Samsung ima pravi komad hardvera za vas. Naime, ova koreanska kompanija je danas na tržište lansirala nove modele svojih 850 PRO i 850 EVO SSD diskova namijenjenih desktop računarima, prenosi Engadget.

Konkretno, riječ je o modelima kapaciteta 2TB, baziranim na Samsungovoj 3D Vertical NAND (V-NAND) tehnologiji, koji stižu u istim 2,5-inčnim aluminijskim kućištima kao i njihovi prethodnici iz 850 serije.

"Samsung je zabilježio ogroman porast interesovanja za SSD-ovima kapaciteta 500 GB i većim otkako smo predstavili naše V-NAND SSD-ove. Lansiranje 2TB SSD-ova je velik korak ka eri multi-terabajtnih SSD rješenja," izjavio je Un-Soo Kim iz Samsunga, te je obećao kako će njegova kompanija nastaviti "širiti portfolio svojih SSD-ova visokog kapaciteta".

Naravno, kao što se i moglo očekivati, ove gargantuanske SSD-ove krase i prilično gargantuanske cijene - nešto sporiji model 850 EVO će vas tako koštati 800 američkih dolara, dok ćete za brži i dugotrajniji 850 PRO morati izdvojiti čak 1.000 dolara.

1/1