Ako neko zna napraviti fantastičan interaktivni ekvivalent ljetnih blockbuster filmova, onda je to nesumnjivo Naughty Dog, koji se nakon izleta u zombi apokalipsu vraća serijalu koji je obilježio PlayStation 3.

Naravno, govorimo o Unchartedu, čiji je drugi nastavak jedna od najboljih filmičnih akcionih avantura koji smo ikada igrali. A sada, nakon pomalo razočaravajućeg Uncharteda 3, izgleda kako se Naughty Dog vratio u formu, u što se i sami možete uvjeriti bacanjem pogleda na produženu verziju gameplay videa koji smo vidjeli još na Sonyjevoj E3 pressici prije nekoliko sedmica.

1/1

Nakon demonstracije moment-to-moment gamepalya sa decembarskog PSX-a, Naughty Dog nas je sada počastio sa klasičnom Uncharted set-piece sekvencom, koja bi po svemu sudeći mogla biti na nivou bombastičnosti najboljih momenata iz prošlih nastavaka. Sjećate li se voza iz Uncharteda 2 i aviona iz Uncharteda 3? E pa ovo bi moglo biti još i bolje.

Ipak, ukoliko imate PS4 ili ga planirate nabaviti do izlaska Uncharteda 4, možda bi bilo najbolje preskočiti najnoviji gameplay video (ili barem njegovu drugu polovicu), jer je riječ o zaista fantastičnoj sekvenci koju je najbolje doživjeti iz prve ruke. Plus, tu je i nekoliko elemenata priče koje bi bilo najbolje otkriti tek kada igra izađe...

...a do tada bi mogli uživati u remasterizovanim verzijama originalne trilogije, koja na PS4 stiže u oktobru ove godine.