Da se PlayStation 4 prodaje odlično, znaju već i ptice na grani. No, smijemo se kladiti da niste očekivali da će Sonyjeva nova konzola evropskim tržištem novih konzola dominirati u ovolikoj mjeri.

Naime, predsjednik evropskog ogranka Sony Computer Entertainmenta, Jim Ryan, za VG247 je izjavio kako PS4 na Starom kontinentu uživa u tržišnom udjelu od minimalno 70%.

"Imamo značajno vodstvo na tržištu," izjavio je Ryan, te dodao: "Imamo vodstvo na tržištu u svakoj evropskoj zemlji i imamo vrlo značajno vodstvo u kontinentalnoj Evropi. Iznimno značajno. Sumnjam da je naš udio na tržištu manji od 70%, a često je i veći od 90% u kontinentalnoj Evropi."

Naravno, Sony je izuzetno zadovoljan prodajom svoje nove konzole, zbog čega nas nimalo ne čudi ni izostanak bilo kakvih zvaničnih sniženja.

"Zadovoljni smo sa cijenom konzole i vrijednošću koju za nju nudimo," istakao je Ryan, te dodao: "Što je još važnije, i potrošači su zadovoljni sa cijenom i vrijednošću koju za nju dobivaju. Za sada ćemo je ostaviti tu gdje jeste."

1/1