Kao i svake godine, Xara svoje vjerne korisnike raduje novim verzijama svojih grafičkih i dizajnerskih alata. Ovaj put je najveća novost u Photo & Graphic Designeru novi Art Brush, kojim je moguće razvući neki objekat ili sliku po određenoj liniji (kao primjer je na zvaničnom sajtu prikazano kreiranje brkova na ovaj način).

Dalje, alat za editovanje vektorskih objekata je dobio Liquify Shape Editing opcije, pomoću kojih ćoškaste objekte možete učiniti organskijim, zaobljenim i sl. Također, tu je i sinhronizacija dokumenata u Dropboxu i Google Driveu; ako je jedan dokument otvoren na više računara, ukoliko ga izmijenite na jednom, osvježit će se i na ostalim računarima. Pri tome se čuvaju starije verzije dokumenata, pa ne morate strahovati da ćete nešto izgubiti.

I konačno, sada možete kreirati vlastitu listu automatskih tekstualnih ispravki – naprimjer, upišete li neku skraćenicu, ona se automatski može prebaciti u pun naziv ukoliko ste je ubacili na Auto Correct listu.

Photo & Graphic Designer 11 košta 90 dolara, a na raspolaganju imate i probnu verziju. Usput, priložena slika je urađena sa Xarinim alatima. Galeriju ostalih primjera pogledajte ovdje.

1/1