Kako prenosi TechCrunch, Facebook je počeo sa testiranjem novog uploadera za slike u svojoj iOS aplikaciji, koji će korisnicima ponuditi nekoliko dodatnih opcija.

Novi uploader će vlasnicima iUređaja tako omogućiti da na svoje slike zalijepe kojekakve Facebook stickere, te da ih ukrase (ili "ukrase") sa raznim filterima, kao što su Vintage (sepia), Spring (svijetli), Summer (zlatni), Fall (narandžasti), Winter (prigušeni) i Snow (crno-bijeli).

Pored toga, među novim opcijama se našla i ona za ubacivanje proizvoljnog teksta na slike, a tu je i opcija za automatsko podešavanje boja. Sve opcije nude i instant preview, tako da i prije uploadovanja svojih novih "remek-djela" možete provjeriti na šta će ista zapravo ličiti.

Neke od gore navedenih opcija su već dostupne u Android verziji aplikacije (poput ubacivanja teksta i stickera na slike), a iz Facebooka još uvijek nisu objavili kada će završiti sa testiranjem novih opcija u iOS aplikaciji, odnosno kada će one postati dostupne svim korisnicima aplikacije.

1/1