Noviteti u popularnoj seriji prenosnika iz Toshibe

Toshiba je objavila kako uskoro planira osvježiti svoju Satellite seriju laptopa sa novim C i L modelima. 15,6-inčni Satellite L55 i 17,3-inčni Satellite L75 tako donose Toshiba Fusion Finish kućište u zlatnoj boji, kao i novu Toshiba TruType tastaturu, te Skullcandy zvučnike i Sleep'n'Charge tehnologiju koja omogućava da punite baterije drugih uređaja preko USB porta na laptopu, čak i kada je isti isključen. Ostatak specifikacija će ovisiti od želja kupaca, a u ponudi će biti Intel i AMD CPU rješenja, do 12GB RAM memorije, hard diskovi kapaciteta od 500GB do 1TB, kao i opcionalni optički drajvovi.

Sa druge strane, noviteti u Satellite C seriji uključuju 15,6-inčne C55 i 17,3-inčne C75 modele, koji bi trebali biti zanimljiviji korisnicima na budžetu. A baš kao i kod novih Satellite L prenosnika, novi C modeli će biti dostupni u nekoliko varijanti - sa Intel i AMD procesorima, hard diskovima kapaciteta do 1TB, uz opcionalne optičke drajvove i ekrane osjetljive na dodir, kao i Skullcandy zvučnike.

Novi Satellite L i Satellite C laptopi se na tržištu očekuju 22. juna ove godine, sa cijenama koje će se kretati od 400 USD, koliko će koštati najjeftiniji L model, odnosno od 330 USD, koliko ćete morati izdvojiti za najjeftiniji C model.

1/1