Rat je izgubljen. Invazija je okončana i Zemljom vladaju vanzemaljci. No, XCOM ne odustaje od borbe, koja se pretvorila u gerilsko ratovanje, dok je sam XCOM prerastao u pokret otpora koji nastoji osloboditi našu planetu od njenih novih gospodara.

Naravno, sve to ste znali i ranije, obzirom da je novi nastavak kultne strategije na poteze najavljen još početkom ovog mjeseca. Međutim, tek danas smo dobili prvi gameplay video iz nove igre Firaxis Gamesa.

1/1

U skoro 10 minuta, koliko traje video, možete vidjeti jedan od novih tipova misija, u kojima XCOM operativci pokušavaju sabotirati vanzemaljce, odnosno u našem konkretnom slučaju - misiju u kojoj pokušavaju uništiti spomenik koji je podignut uoči dvadesete godišnjice okupacije.

Pored toga, Firaxis je u ovom videu prikazao i neke nove klase i njihove skillove, kao i nove i još strašnije vanzemaljce.

XCOM 2 stiže ekskluzivno na PC u novembru ove godine, a prvi gameplay video možete pogledati u nastavku (bonus poeni za sve one koji gledajući isti budu razmišljali o aktiviranju Ironman moda i pratećoj nervozi i napetosti):