Ljubitelji stealtha se ovih dana imaju čemu radovati - na E3-u smo dobili ne samo detaljne gameplay demonstracije novog Metal Gear Solida i Deus Exa (i jednu i drugu možete pogledati ovdje), već i najavu Dishonoreda 2, a sada su potvrđeni i datumi izlaska dvije potpuno drugačije, ali podjednako interesantne indie stealth igre.

Prva od njih je Ronin, sidescrolling platformer u kojem vodimo nindžu i sa protivnicima se borimo - na poteze. O igri smo već pisali početkom godine, kada je Devolver Digital i najavio, a nekoliko mjeseci kasnije smo dobili i demo, tako da igru za promjenu možete i isprobati prije nego za nju iskeširate 13 eura.

Finalna verzija Ronina na PC stiže 30. juna, dok je datum izlaska PS4 i PS Vita verzije još uvijek nepoznat.

Sa druge strane, The Swindle nam stiže iz nezavisnog studija Size Five Games, a predstavlja kombinaciju sidescrolling platformera i stealth naslova u kojem hakiramo i pljačkamo sve što stignemo... i to na proceduralno generisanim nivoima.

The Swindle stiže 28. jula u verzijama za PC, PS3, PS4 i PS Vitu, dok se Xbox One verzija očekuje 31. jula, a Wii U verzija "ubrzo nakon toga".

1/1