U prebacivanje najnovijeg dijela Batman Arkham sage na PC zaista nije uloženo mnogo truda. Proteklih dana mediji i igrači su otkrili niz problema u igri, koji se kreću od činjenice da PC verzija ne sadrži napredne specijalne efekte iz PS4 verzije (teksture kiše na površinama i ambient occlusion), preko mutnijih tekstura, pa do trzanja, zapinjanja i padova framerata na jednocifrene vrijednosti.

Na PC portu nije radio Rocksteady, kako se očekivalo i kako je na kraju krajeva svugdje navedeno, nego nepoznati razvojni tim Iron Galaxy Studios, koji je za PC port angažovao 12 developera (kako nam je Nedjo skrenuo pažnju u komentarima, studio je poznat po portovima).

Izdavač Warner Bros. je, suočen sa masovnim povratom novca i kritikama, odlučio privremeno povući PC verziju Batman: Arkham Knighta iz prodaje. Njihovo obavještenje o tome možete pročitati ovdje.

Ovakav razvoj situacije bilo je moguće nanjušiti još prilikom objavljivanja informacija o monstruoznim hardverskim zahtjevima. Teško je zamisliti da Warner Bros. i Rocksteady nisu bili svjesni problema prije puštanja igre u prodaju.

1/1