Usljed problema sa serverima, zbog kojih su online komponente Drivecluba bile dobrim dijelom nedostupne nekoliko sedmica nakon izlaska igre, Sony i Evolution Studios su njenu dugo obećavanu PlayStation Plus verziju morali odgoditi na neodređeno vrijeme. No, izgleda kako je čekanju konačno došao kraj - Sony je danas potvrdio kako će Driveclub PlayStation Plus Edition svim PS Plus pretplatnicima biti dostupan ove sedmice - i to već od sutra.

Ipak, iz Sonyja navode kako će igra u početku biti dostupna isključivo u offline modu, te da će igrači postepeno dobijati pristup serverima i online komponentama PS Plus verzije Drivecluba, kako serveri ne bi još jednom pokleknuli pod pritiskom. "Želimo biti sigurni da serveri neće biti preopterećeni kada pozovemo milione PS Plus pretplatnika da sutra downloaduju igru," izjavio je Shuhei Yoshida, predsjednik Sonyjeve Worldwide Studios divizije.

Sama igra pak donosi 15 automobila, kao i svih 13 staza iz Indije, inače dostupnih u punoj verziji igre. Pored toga, Driveclub PlayStation Plus Edition će nuditi i sve offline i online modove iz pune igre, te kompletan set od 27 PSN trofeja - uključujući i Platinum.

Također, svi igrači kojima se svidi ono što zaigraju, moći će nadograditi PS Plus verziju Drivelcuba na punu verziju igre po nešto jeftinijoj cijeni nego da kupuju samu igru sa PlayStation Storea.

Našu recenziju Drivecluba možete pronaći ovdje (spoiler alert: igra je i u svojim prvim danima bila odlična, a danas je sa svim nadogradnjama i novim stazama još i bolja).

1/1