Malloy Aeronautics, kompanija koja je za svoj hoverbike prošle godine u Kickstarter kampanji dobila više od 64.000 funti kako bi prototip "futurističkog bicikla" prenijela u stvarnost - ostvarila je ugovor sa američkom vojskom prema kojem će ova iskoristiti Malloyjevu tehnolgiju i za svoje potrebe kreirati i proizvesti slične hoverbikeove.

Inače, hoverbike je u spomenutoj kampanji opisan kao motocikl koji možete voziti u zraku, a kojeg iznad zemlje održava nekoliko motora na benzin. Američka vojska zainteresovana je za ovo vozilo jer smatra da bi se moglo koristiti na različite načine: za prevoz municije i druge robe, te kao prevoz za vojnike preko neprohodnih terena.

Zbog novog ugovora Malloyeva kompanija otvorit će poslovnicu u Marylandu, gdje će napraviti funkcionalan prototip hoverbikea kakav odgovara potrebama američke vojske. Međutim, Malloy naglašava da će njegova kompanija zadržati svoju nezavisnost, te će nastaviti raditi na hoverbikeovima i drugim sličnim vozilima u komercijalne svrhe.

U priloženom videu možete vidjeti kako je izgledala testna vožnja Malloyevog hoverbikea i kako bi njegova finalna verzija trebala izgledati.


 

1/1