DOPUNJENO: Sony je potvrdio kako će krajem ovog mjeseca u Japanu, a nedugo nakon toga i u Americi i Evropi, lansirati osvježenu verziju PlayStationa 4, koja će biti 10% lakša od prethodne, u odnosu na koju će trošiti i 8% manje energije. Pored toga, krasiće je i poklopac za hard disk od crne mat plastike, kao i standardna cijena od 400 eura.

ORIGINALNA VIJEST: Nedugo nakon što je Microsoft najavio novu verziju Xbox One konzole, koja donosi hard disk kapaciteta 1TB i novi Xbox One gamepad sa standardnim 3,5mm audio priključkom, stižu nam slične vijesti i iz suprotnog ugla konzolaškog ringa.

Naravno, pri tome mislimo na Sony, koji je danas objavio kako će idućeg mjeseca - tačnije, 15. jula - na odabranim evropskim tržištima lansirati PlayStation 4 Ultimate Player Edition verziju svoje  konzole, koja u odnosu na prethodne modele donosi tek jedan novitet - hard disk kapaciteta 1TB.

Cijena po kojoj će se prodavati 1TB PS4 za sada nije precizirana, baš kao ni lista država u kojima bi konzola trebala biti dostupna.

P.S. Ukoliko ste već kupili PS4 sa 500GB hard diskom, ne zaboravite kako isti možete zamijeniti sa bilo kojim 2,5-inčnim hard diskom (ili SSD-om, ako već imate love na bacanje) - i to bez narušavanja garancije.

1/1