E3 nam je ove godine donio štošta zanimljivo i neočekivano - od bombastičnih najava sa Sonyjeve pressice, preko Dishonoreda 2, pa do novog South Parka - ali tek jučer jučer smo dobili dvije prave poslastice za ljubitelje stealtha, koje zajedno donose preko sat vremena gameplaya iz novih nastavaka Metal Gear Solida i Deus Exa.

Prvi video nam je stigao iz Kojima Productionsa i prikazuje 40 minuta Metal Gear Solid V: The Phantom Pain gameplaya u 1080p rezoluciji i 60 sličica u sekundi.

Pored već poznatih gameplay elemenata, novi MGS V video nas upoznaje i sa nekim novitetima, poput do sada neviđenih skillova naših suboraca, ili recimo mogućnošću igranja sa sporednim likovima u Free Roamu (čitaj: van misija). I da, u igri ćemo skupljati i audio kasete sa pjesmama iz 80-ih godina prošlog stoljeća, koje potom možemo slušati na in-game Walkmanu!

Sa druge strane, Eidos Montreal je objavio 25-minutni gameplay video iz Deus Ex: Mankind Divideda, u kojem konačno možemo vidjeti kako će izgledati novi nastavak kultnog cyberpunk serijala.

Video nam daje uvid u različite stilove igranja - bilo je tu malo šunjanja, ali i podosta napucavanja sa protivnicima uz korištenje naprednih augmentacija, od kojih nas je jedna podsjetila na Blink iz Dishonoreda. Posebno zanimljivo sa vizuelnog aspekta je izgledala i augmentacija koja Jensena pretvara u crnu pokretnu... stvar otpornu na metke, a pred kraj videa smo se uvjerili kako će i Mankind Divided imati odlične "socijalne" boss borbe, u kojima bossove možemo pobijediti dijalogom.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain izlazi 1. septembra ove godine u verzijama za PS4, PS3, Xbox One i X360 (PC verzija se očekuje nekoliko sedmica kasnije), dok Deus Ex: Mankind Divided još uvijek nema tačno određen datum izlaska, pa nam tako ostaje samo onaj okvirni - "early 2016".

1/1