Adobe je objavio kako pokreće vlastiti stock photo servis nazvan Adobe Stock, a usput su izbacili i najnoviju verziju svog Creative Cloud paketa alata, prenosi Engadget.

Glavni noviteti u 2015 verziji Creative Clouda uključuju poboljšanja u brzini rada programa, koja će ovisno od aplikacije biti i do 10 puta veća u odnosu na CS6 verzije određenih aplikacija. Osim toga, neke aplikacije su dobile i nove opcije, poput Photoshopa CC, koji je sada bogatiji za Artboard i Device Preview opcije za rad na više verzija istog dokumenta prilagođenih različitim uređajima, ili recimo Photoshop Lightrooma CC, koji je dobio opciju Dehaze za "čišćenje" mutnih dijelova slika.

Što se pak tiče Adobe Stocka, riječ je o servisu sa stock fotografijama integrisanom sa Creative Cloudom, tako da mu Creative Cloud pretplatnici mogu pristupiti iz postojećih CC aplikacija, te usput uštediti 40% prilikom kupovine odabranih slika.

Pojedinačne slike na servisu će koštati 10 USD, dok će mjesečna pretplata na Stock, koja uključuje ukupno 10 slika, koštati 50 USD, odnosno 30 USD za CC pretplatnike.

Više detalja o Creative Cloud novitetima i Adobe Stock servisu možete pronaći ovdje.

1/1