Već ste mogli pročitati da će FIFA 16 po prvi put sadržavati ženske timove (reprezentacije Australije, Brazila, Kanade, Kine, Engleske, Francuske, Njemačke, Italije, Meksika, Španije, Švedske i SAD-a). Sada je Electronic Arts u okviru E3 ludila objavio ostale gameplay detalje.

Ovogodišnje izdanje megapopularne fudbalske igre donosi suptilne novitete u vidu novih načina napada, odbrane i treniranja. Prije svega, novi sistem kontrolisanja napadača inspirisan Messijem omogućuje vam da dodanu loptu pustite da prođe ili da lažirate driblanje kako biste zbunili protivničku odbranu.

Vaše odbrambene igrače će, pak, krasiti poboljšano pozicioniranje na terenu – oni će sada često samostalno "odlučivati" o tome da li je prioritetnije pokrivati određenog igrača ili zonu ispred gola. Uklizavanje i iščačkavanje lopte od protivnika je također dorađeno, te uključuje blefiranje i blokiranje čitavim tijelom.

Što se tiče igre na sredini terena, FIFA 16 će ponuditi mogućnost još direktnijih brzih dodavanja prema napadačima, a s druge strane, AI igrača na sredini bi trebao bolje sjeći pasove.

I za kraj, ako ste ikada htjeli pohvatati sve "finte" i napredan način igranja kako biste se mogli takmičiti sa iskusnim igračima, FIFA 16 će sadržavati novi sistem za treniranje koji vas usmjerava i podučava propisnom igranju za vrijeme mečeva, zavisno od toga šta radite (ili ne radite) na terenu.

Electronic Arts najavljuje da će sve ovo rezultirati najuzbudljivijim naslovom u FIFA serijalu. A, da li je to istina, moći ćete otkriti 24. septembra, kada igra izlazi za PC, Xbox One, Xbox 360, PS4 i PS3. 

1/1