Najava Legend of Korre nas je svojevremeno prilično iznenadila, jer saradnju između Activisiona i Platinum Gamesa nismo očekivali ni u najluđim snovima. No, sada kada znamo da je jedan od naših omiljenih razvojnih timova u više nego dobrim odnosima sa jednim od najvećih izdavača današnjice, nimalo nas ne čudi ni najnoviji leak koji nam stiže iz Kanade, a koji je upratilo vječito budno oko NeoGAF-a.

Naime, izgleda kako je kanadski Best Buy odlučio pokvariti iznenađenje koje su nam pripremali u Activisionu - stiže nam nova Transformers igra, bazirana na staroj animiranoj seriji, na kojoj radi niko drugi do Platinum Games.

Transformers Devastation će nam omogućiti da preuzmemo ulogu jednog od Autobota i suprotstavimo se Megatronu i njegovim Deceptikonima u borbi koja će obilovati “napadima robota na vozila, slam down napadima, kontranapadima i neograničenim komboima koji će omogućiti unikatni master combat sistem”.

Igra bi trebala ponuditi i pet igrivih likova, uključujući Optimus Primea, Bumblebeea i Grimlocka, te pet nivoa težine, a u projekat su uključeni i glumci iz originalnog crtića, koji će i ovdje posuditi svoje glasove likovima koje mnogi od nas pamte iz svog djetinjstva (nažalost, na jugoslavensku sinhronizaciju ovaj put možemo zaboraviti).

Osim njih, na stare Transformerse će nas podsjetiti i cell shaded grafički stil, a u svemu tome ćemo moći uživati na skoro svim aktuelnim platformama (PC, PS4, PS3, Xbox One, X360) i to već na jesen ove godine.

1/1