Želite zamijeniti svoj stari telefon za neki novi Android - ili možda čak kupujete svoj prvi smartphone i želite Android, ali niste sigurni koji bi od bezbroj modela dostupnih na tržištu odgovarao vašem ukusu? Google misli da ima rješenje za vas.

Naime, Google je nedavno pokrenuo web sajt na kojem vam preporučuje idealan Android telefon - sve što trebate uraditi je odgovoriti na nekoliko pitanja o vašim navikama i željama prilikom korištenja telefona.

Među ponuđenim kategorijama tipova korisnika u koje se možete uvrstiti su oni koji vole fotografisanje, telefoniranje, chatanje i SMS-ove, ili recimo socijalne mreže, a nakon što izaberete neku od kategorija, Google će vam postaviti i dodatno pitanje ili dva.

Međutim, preporuke koje dobijete su… pa ne baš idealne - sajt u većini slučajeva preporučuje flagship modele različitih proizvođača, za koje ste vjerovatno i sami znali da su idealni, ali su često i preskupi, tako da bi dodatne opcije za izbor budžeta koji imate na raspolaganju bile i više nego dobrodošle.

Kako god, sajt možete pronaći na ovoj adresi.

1/1