E3 je ove godine očigledno uranio - ne samo da smo zatrpani svakakvim glasinama, već nam i sami izdavači i developeri iz dana u dan serviraju nove najave i trailere koje smo očekivali tek iduće sedmice na najpoznatijem gaming sajmu.

Najnoviji u nizu trailera koji su nam tako stigli uoči E3-a je i onaj za novi Ratchet & Clank, naslov koji predstavlja "re-imagining" istoimenog originala iz 2002. godine, ali i "igru baziranu na filmu baziranom na igri", kako su se Sony i Insomniac Games i sami našalili u traileru.

1/1

Naime, nova Ratchet & Clank igra se očekivala još ove godine, ali je Sony na kraju odgodio za proljeće 2016. - za kada je najavljen i Ratchet & Clank film koji će nas upoznati sa počecima ovog interesantnog dua.

Sama igra će kombinovati elemente originala i njegovih PS2 nastavaka sa odabranim elementima Ratchet & Clank igara sa PlayStationa 3, a u traileru je moguće primjetiti i trademark Insomniacovih igara - preluda oružja poput pištolja koji protivnike tjera da plešu ili onih koje protivnike pretvaraju u pikselizirane hrpe... piksela.

Ratchet & Clank na PlayStation 4 stiže na proljeće iduće godine, a u nastavku možete pogledati i novi trailer za igru (ukrašen sa nekoliko scena iz istoimenog filma), dok ćete ovdje pronaći i 8 minuta čistog gameplaya.