Iako smo nakon ogromnog uspjeha Dark Soulsa 2 - i pogotovo Bloodbornea - mogli očekivati Dark Souls 3, nismo mogli ni sanjati da će ga Bandai-Namco najaviti svega nekoliko mjeseci nakon lansiranja next-gen verzije prošlog nastavka.

Naime, glasine o novom Dark Soulsu su webom počele kružiti još prošle sedmice, tvrdeći kako je na čelo razvoja igre ponovo stao Hidetaka Miyazaki, dizajnerski genije kojem možemo zahvaliti ne samo za originalni Dark Souls, već i za podjednako maestralni Bloodborne. No, obzirom da su Miyazaki-san i njegov tim tek nedavno završili sa radom na Bloodborneu, za koji sada pripremaju i ekspanziju, spomenute glasine smo otpisali kao malo vjerovatne...

Ukoliko na Dark Soulsu 3 zaista radi i Miyazaki-san, naši strahovi od godišnjeg izdavanja novih Souls igara će biti barem malo ublaženi. A ukoliko je razvoj igre u potpunosti prepušten From Softwareovom "B timu", nadamo se da će biti riječ o nešto boljoj cjelini u odnosu na njihovo prethodno djelo - Dark Souls 2.

...samo kako bi nekoliko dana nakon toga na webu osvanuli i prvi, prilično uvjerljivi screenshotovi novog Dark Soulsa, da bi situacija kulminirala jučer, kada je IGN objavio reklamni pamflet koji su dobili od svojih izvora, a koji tvrdi da Dark Souls 3 stiže početkom 2016. godine.

Nakon svega toga, predstavljanje Dark Soulsa 3 na E3-u je skoro-pa-zagarantovano, tako da nam sada preostaje samo da čekamo iduću sedmicu i da se nadamo da igra neće patiti zbog brzog i sada već godišnjeg tempa izdavanja novih Souls naslova.

1/1