QuestEvent je igra koju u RPG Makeru razvijaju developeri iz svih krajeva Evrope, a među njima se nalaze i dvojica iz naše zemlje. Riječ je o Admiru Brkiću iz Bosanske Gradiške, koji je zadužen za pisanje questova i dizajn, te programeru Maliku Qayumu, koji je porijeklom iz Sarajeva, a trenutno studira u Danskoj.

Igra je odnedavno u Early Access fazi, a kroz česte nadogradnje dobija nove questove, lokacije i skillove; Admir nas je obavijestio da je jučer objavljen update koji dodaje nove questove i donosi podršku za njemački jezik. U finalnoj verziji, koja nažalost još nije na vidiku, QuestEvent bi trebao imati preko 100 questova, 20-ak skillova i veliki otvoreni svijet.Interesantno, autori obećavaju da će u QuestEvent ubaciti šta god im predložite ("Ako je to moguće", napominju).

Uprkos tome što je još uvijek u početnoj fazi, uz brz tempo razvoja i konstantno tweakanje gameplaya QuestEvent već počinje djelovati kao poprilično zanimljiv RPG, pa bacite pogled na njegovu Steam stranicu.

Međutim, ovo nije njihov jedini projekat – Admir i Malik rade i na šaljivoj igri o trgovini drogama u srednjem vijeku, po imenu "Medieval Kingpin". Projekat se nalazi na Steam Greenlightu i za 10 dana je prikupio 1200 pozitivnih glasova.


 

1/1