4 nova prenosnika sa Lenovo potpisom

U kompaniji Lenovo očigledno ne znaju za predah - nakon što su nedavno predstavili nove tablete i svoj novi All-in-One desktop PC, stiže nam i najava nekoliko novih Lenovo laptopa.

Prvi od najavljenih prenosnika je B50, koji će kupcima biti dostupan u nekoliko varijanti, od kojih će svaka imati 15-inčni ekran, predinstalirane Windowse 7 i DVD čitač/pisač, dok će se ostatak specifikacija razlikovati od modela do modela. Tako će ekran biti dostupan u 1366x768 varijanti sa i bez anti-refleksivnog premaza, kao i u Full HD varijanti, dok će ponuda procesora i grafičkih kartica uključivati i Intel-Nvidia i AMD kombinacije - najjači dostupni modeli će uključivati Core i7 procesore četvrte generacije, GeForce 820M GPU, odnosno A8 AMD CPU, te integrisani ili Radeon R5 M230 GPU. Opcionalni dodaci uključuju i hibridni HDD-SSD kombo, kao i čitač otisaka prsta, te Dolby Advanced Audio v2.

Drugi novi Lenovo prenosnik nosi naziv G50, a od prethodno opisanog B50 modela se razlikuje u operativnom sistemu - umjesto Windowsa 7, G50 donosi Windows 8.1.

Na kraju, tu su i Z40 i Z50, laptopi namijenjeni ljubiteljima multimedije - donose Full HD ekrane, DVD čitače/pisače, Dolby Home Theatre zvuk i 720p web-kamere, te najnovije AMD APU procesore i odvojene grafičke zaključno sa R7 modelom.

B50 i G50 se na tržištu očekuju u julu, sa cijenama koje će se kretati od 400 USD pa naviše, dok će se Z40 na policama trgovina pojaviti u maju (sa cijenama od 580 USD i većim), a Z50 u avgustu.

1/1