Trend remastera starih igara se nastavlja, a najnoviji naslov - ili bolje rečeno serijal - koji je došao na red za remasterizovanje je Naughty Dogov Uncharted.

Naime, Sony je najavio kako će 7. oktobra ove godine izdati Uncharted: The Nathan Drake Collection, PS4 kolekciju singleplayer komponenata prva tri Uncharteda - originalnog Drake's Fortunea, fantastičnog nastavka Among Thieves, te pomalo razočaravajućeg Drake's Deceptiona.

1/1

Na remasteru radi studio Bluepoint Games, koji se još davno dokazao kao vrhunski kada je riječ o procesu remasterizovanja starih igara za nove platforme (između ostalog, njima možemo zahvaliti za fantastične HD verzije Metal Gear Solida 2 i 3, ali i X360 verziju Titanfalla).

Naravno, kao što se i moglo očekivati, Nathan Drake Collection će spomenute nastavke Uncharteda osvježiti sa 1080p rezolucijom i framerateom od 60 sličica u sekundi, a svoje mjesto u igri bi trebale naći i bolje teksture i modeli likova, kao i bolji sistem osvjetljenja, te "nekoliko poboljšanja i dodataka u sve tri igre".

Nažalost, izgleda kako ova kolekcija ipak neće donijeti osvježene verzije Uncharted 2 i Uncharted 3 multiplayera, ali bi sve kupce koji igru preorderuju trebao utješiti podatak kako će sa njom dobiti i pristup Uncharted 4 multiplayer beti.