Ljubitelji RPG-ova su do sada vjerovatno već upratili Kickstarter kampanju za novi nastavak Bard's Talea, sve sa prvim screenshotovima i nekoliko artwork crteža. Međutim, dotičnoj kampanji je nedostajala jedna stvar - video demonstracija same igre, što je nedostatak koji je inXile konačno odlučio ispraviti.

Kreatori Wastelanda 2 danas su tako izbacili i prvi in-engine video iz svoje nove igre, koja bi po svemu sudeći trebala izgledati i više nego impresivno - počevši od atmosferične šume, preko misterioznih ruševina, pa do pećina sa zidovima koji pričaju, prvi Bard's Tale IV video nam nudi uvid u grafički vrhunski realiziran svijet igre.

1/1

Podsjećamo, Bard's Tale IV se razvija na Unreal Engineu 4, tako da bi igrin art dizajn trebao imati i više nego solidnu tehničku podlogu.

inXile je za razvoj novog Bard's Talea od Kickstarter zajednice zatražio 1,25 miliona dolara i za sada su na dobrom putu da zarade i više novca nego su tražili - do kraja kampanje je ostalo 36 dana, a preko 22.000 backera je do sada u igru već uložilo skoro 950.000 dolara.