Razvojni tim inXile Entertainment, kreatori odličnog Wastelanda 2 i obećavajućeg novog Tormenta, jučer su pokrenuli Kickstarter kampanju za svoju novu igru - The Bard's Tale IV.

Bard's Tale IV predstavlja najnoviji nastavak RPG serijala starog 30 godina i donosi singleplayer iskustvo u kojem sa grupom likova istražujete svakojake tamnice, u kojima ćete se ne samo boriti sa opasnim protivnicima, već i rješavati izazovne zagonetke.

1/1

Osim što obećavaju tešku igru, iz inXilea ističu kako će Bard's Tale IV staviti poseban fokus na keltsku muziku, te kako će "bardove pjesme i melodije utjecati na gameplay".

Igra će koristiti Unreal 4 engine i za sada je potvrđeno kako stiže na PC, Mac i Linux platforme, te kako će biti dostupna na Steamu i GOG-u - u DRM-free izdanju, naravno.

Za razvoj novog Bard's Talea, inXile je na Kickstarteru zatražio 1,25 miliona dolara, na koje će nakon Kickstarter kampanje dodati vlastitih 1,25 miliona, a do sada su prikupili preko 870.000 dolara, tako da ni ovaj put nećemo sumnjati u njihov crowdfunding uspjeh.