Kako bi ljubiteljima pametnih satova omogućio da ih sami kreiraju po svojoj mjeri, startup Blocks Wearables im preko svog sajta nudi mogućnost kreiranja modularnog smartwatcha kombinovanjem dodataka do kojih im je najviše stalo.

Na ovom tipu prilagodljivog smartwatcha kompanija je radila od prošle jeseni, a sada je objavila i neke konkretnije informacije o proizvodu. Između ostalog, rekli su da će njihov smartwatch koristiti Snapdragon 400 procesor, a pokretat će ga modifikovana verzija Android Lollipopa.

Pored toga što budućim kupcima nudi mogućnost da se igraju sa specifikacijama pametnog sata, kompanija im nudi i poveću kontrolu nad dizajnom, pa im tako pruža mogućnost odabira među ekranima različitih oblika: okruglih, kvadratnih i pravougaonih.

Pored primarnih modula, koji će satu obezbijediti osnovne mogućnosti u vidu praćenja kretanja, GPS-a, pristupa mikrofonu i praćenja otkucaja srca, tu su i unikatniji moduli poput NFC/RFID senzora, senzora za prepoznavanje otisaka prstiju te kamere i SIM kartice koje od ovog sata prave smartphone.

Cijena proizvoda još uvijek nije poznata, a iz kompanije su navodno rekli kako će sve u vezi svog modularnog sata detaljnije pojasniti kroz kampanju na Kickstarteru, koju planiraju pokrenuti ovog mjeseca.

1/1