I dok čekamo predstavljanje novih Skylake procesora, koji se očekuju do kraja godine, Intel je predstavio nove modele svojih Core procesora pete generacije.

Predstavljeno je ukupno 10 novih modela procesora, od kojih pet otpada na procesore za prenosne, a pet na procesore za desktop računare.

Među desktop modelima se najviše ističu oni sa integrisanom Intel Iris Pro grafikom, od kojih je najjači model Intel Core i7-5775C, koji donosi do 35% bolje media performanse i do dva puta bolje grafičke performanse u odnosu na Core i7-4790S procesor iz četvrte generacije.

Novi desktop Core procesori će zahvaljujući TDP-u od 65W biti prilagođeni kako standardnim desktop konfiguracijama, tako i manjim Mini PC uređajima i all-in-one računarima.

Od novih mobilnih Core procesora, najjači model je Core i7-5950HQ, koji u odnosu na starije i7-5600 donosi duplo bolje performanse.

Novi modeli Broadwell procesora se na tržištu očekuju tokom iduća dva mjeseca, a cijene će im iznositi od 244 USD do 623 USD (više detalja o pojedinačnim modelima, uključujući i njihove cijene, možete pronaći ovdje).

1/1