Valve je jučer objavio kako korisnici Steama od sada konačno mogu zatražiti povrat novca nakon kupovine igara na ovom servisu, ukoliko kupljenom igrom nisu zadovoljni "iz bilo kojeg razloga".

"Možda vaš PC nije dovoljno jak za pokretanje igre, možda ste igru kupili greškom, a možda ste je igrali sat vremena i shvatili da vam se ne sviđa. Nije bitno - Valve će, nakon što podnesete zahtjev na help.steampowered.com, izvršiti povrat novca," stoji u zvaničnom saopštenju.

Ipak, tu je i nekoliko dodatnih pravila - povrat novca je moguće zatražiti u roku od 14 dana nakon kupovine igre i to samo ukoliko kupljenu igru niste igrali duže od dva sata. Također, Valve će povrat novca nuditi samo za igre kupljene na Steamu, a ne i za igre koje ste kupili u drugim prodavnicama i potom ih aktivirali na Valveovom servisu (logično).

Pored toga, Valve će nuditi i povrat novca za kupljene DLC-ove, sve dok igru za koju ste kupili dotični DLC niste igrali duže od dva sata nakon njegove kupovine. Isto tako, Valve će nuditi i povrat novca za preorderovane naslove - i to u bilo kojem trenutku prije njihovog izlaska, odnosno u roku od 14 dana nakon njihovog izlaska.

Vraćeni novac možete dobiti nazad ili kao sredstva u svom Steam Walletu ili direktno na karticu ili PayPal account koji ste koristili prilikom kupovine.

Više detalja o povratu novca na Steamu možete potražiti ovdje.

1/1