XCOM 2 ćemo igrati na PC-u već ovog novembra

XCOM: Enemy Unknown i njegova Enemy Within ekspanzija su se pokazali kao vrhunske poslastice za sve ljubitelje strategija, uz koje smo i sami proveli nebrojene noći, prepune napetosti usljed vanzemaljske invazije od koje smo trebali odbraniti planetu Zemlju. A sada nam se čini kako će napeto biti i ove zime, za kada je najavljen XCOM 2, nastavak odličnog reboota ovog kultnog strateškog serijala.

Na novom XCOM-u rade kreatori prošlog nastavka - dokazani Firaxis Games - a igra je za sada najavljena samo za PC.

1/1

Radnja igre će pratiti XCOM ekipu koja se povukla u podzemlje nakon što su vanzemaljci izvršili uspješnu invaziju na našu planetu, a osim gerilskog ratovanja, očekuju nas i nove klase boraca, novi tipovi vanzemaljaca, taktike bazirane na šunjanju i proceduralno generisane mape.

Iz Firaxisa su obećali kako će igra nuditi i podršku za modiranje, dok se više detalja o igri, zajedno sa gameplay prezentacijom, očekuje tokom ovogodišnjeg E3 sajma.

Do tada nam ne preostaje ništa drugo nego da još koji put pogledamo premijerni trailer za igru, kao i onih nekoliko do sada objavljenih screenshotova (koje možete pronaći u galeriji iznad).