Blizzard je tokom proteklih par sedmica na YouTubeu objavio šest gameplay videa iz svoje najnovije igre - multiplayer FPS-a Overwatch.

U spomenutim videima se možete upoznati sa nekoliko potpuno različitih likova - tu su brza Tracer, kauboj McCree, samuraj Hanzo, anđeoski healer Mercy i monk Zenyatta, dok nas najnoviji video, objavljen jučer, upoznaje sa neobičnom Symmetrom.

1/1

Svih šest videa prikazuje needitovane multiplayer mečeve iz rane verzije igre, a nakon što smo ih pogledali, imamo dojam da mirne duše možemo reći kako bi svaki tip FPS igrača u Overwatchu mogao pronaći lika po svom ukusu.

Podsjećamo, Blizzard je Overwatch najavio na prošlogodišnjem Blizzconu, na sveopšte iznenađenje igrača i medija - kako zbog činjenice da je riječ o njihovom prvom novom IP-u u posljednjih 17 godina, tako i zbog podatka da igru nećemo čekati cijelu vječnost, kao što je to inače slučaj sa Blizzardovim naslovima.

Naime, Overwatch ćemo moći zaigrati već na jesen ove godine, za kada je najavljena beta, a ukoliko igru i sami želite isprobati, svakako se prijavite za beta test na ovoj adresi.