Na svojoj Lenovo Tech World konferenciji održanoj jučer u Pekingu, kineska tehnološka kompanija predstavila je potpuno nov proizvod: pametne patike.

Ove patike mogu prikazati trenutno raspoloženje vlasnika preko malih ekrana smještenih u samim patikama, pa ako je, recimo, onaj koji ih nosi dobro raspoložen, na patikama će se pojaviti smiley. Pored toga, pametne patike mogu pratiti i fitness podatke korisnika - mjeriti otkucaje srca i prikazivati količinu potrošenih kalorija prilikom treniranja.

Niko nije siguran da li će ove patike ikada dospjeti u prodaju ili su samo  dio strategije kojom Lenovo želi demonstrirati svoju rastuću IoT platformu.

Uz pametne patike, Lenovo je na konferenciji predstavio i dva koncepta novih proizvoda. Prvi koncept odnosi se na Smart Cast smartphone sa ugrađenim laserskim projektorom o kojem smo već pisali, dok se drugi odnosi na pametni sat Magic View, koji ima dva ekrana: prvi je obični, dok je drugi virtuelni interaktivni display. Koristeći optičku refleksiju, ovaj sat stvara display koji je 20 puta veći od glavnog ekrana, zahvaljujući čemu bi korisnici preko njega mogli pogledati video ili čitati mape. 

1/1