BH Telecom i QSS, domaća IT kompanija koja nudi softverske i cloud usluge, rade na nekoliko zajedničkih projekata čiji će rezultat biti prva Internet of Things platforma u regionu. Platformu će kompanije predstaviti na QSS Enterprise Day 2015 konferenciji, koja će se održati sutra, 28. maja, u hotelu Bristol u Sarajevu.

Na konferenciji će ove dvije kompanije predstaviti nekoliko zajedničkih projekata na kojima rade: Connected Home sistem – sistem za upravljanje i nadzor u privatnim objektima; Smart Metering – sistemi za upravljanje obračunom i potrošnjom komunalnih usluga; Connected Office – sistem nadzora za poslovne objekte i data centre, kao i Solar-Meteo sistem za različite namjene u industriji, poput upravljanja poljoprivrednim dobrima, nasadima voća i povrća i slično.

"Izuzetno nam je drago da sa našim dugogodišnjim partnerom BH Telecomom, uz pomoć isključivo domaćeg znanja, tržištu ponudimo jedan ovakav set naprednih usluga. IoT je tema o kojoj se u svijetu mnogo priča i istražuje, ali relativno mali broj kompanija ima ozbiljne servise za ponuditi. Izuzetno je bitno za dugoročni uspjeh domaćih kompanija da ovakve napredne i brzo rastuće usluge ponude među prvima u regionu", rekao je Isan Selimović, direktor QSS kompanije.

Svi zainteresovani mogu pronaći više informacija o samoj konferenciji ovdje. Učešće na konferenciji besplatno je za sva pravna lica, uz obaveznu prijavu učešća na ovom linku.

1/1