Sony i Giant Sparrow su jučer izbacili nekoliko novih screenshotova i novi trailer za nadolazeću PlayStation 4 ekskluzivu What Remains of Edith Finch.

Za neupućene, Edith je prvobitno bila najavljena na prošlogodišnjem PlayStation Experienceu, a riječ je o "nadrealnom iskustvu zasnovanom na poznatom svijetu" i igri koju njeni kreatori opisuju kao "kolekciju kratkih priča", od kojih će se svaka fokusirati na pojedinačnog člana porodice Finch - i njihovu smrt.

1/1

U igri ćemo preuzeti ulogu Edith, sa kojom ćemo istraživati veliku porodičnu kuću Finchovih, gdje ćemo otključavati sobe različitih članova porodice, usput otkrivajući priče o njihovim životima.

Studiju Giant Sparrow ovo nije prva neobična igra - i njihov prvijenac, Unfinished Swan, nas je svojevremeno iznenadio svojim stilom i neobičnim gameplayom, u kojem smo na prvi pogled nevidljivu okolinu otkrivali bojeći je raznim bojama.

What Remains of Edith Finch još uvijek nema datum izlaska, ali su iz Giant Sparrowa obećali kako ćemo na ovogodišnjem E3 sajmu vidjeti i prvu gameplay demonstraciju iz same igre.