Google nije jedina kompanija čiji Internet pretraživač će prilikom mobilne pretrage davati prednost sajtovima prilagođenim mobilnim uređajima - od sada će to raditi i Microsoftov Bing.

Iz Microsofta ističu kako već neko vrijeme korisnicima Binga na mobilnim uređajima nude "Mobile-friendly" tagove, koji u rezultatima pretrage označavaju sajtove prilagođene telefonima i tabletima, te kako su se spomenuti tagovi pokazali kao prilično popularni.

Zbog toga su u Redmondu odlučili poraditi i na osvježenom rankingu sajtova prilikom mobilne pretrage - najrelevantniji rezultati će i dalje biti prikazani na samom vrhu, čak i ako nisu prilagođeni mobilnim uređajima, ali će sajtovi prilagođeni telefonima i tabletima istovremeno dobiti i nešto bolji rejting prilikom mobilne pretrage.

Kao glavne faktore prilikom određivanja da li je neki sajt prilagođen mobilnim uređajima, Microsoft će uzimati navigaciju i upotrebljivost na touchscreenu, čitljivost teksta bez potrebe za zumiranjem, nepostojanje horizontalnog skrolinga, te kompatibilnost sa mobilnim uređajima (kao primjer se navode sajtovi koji koriste Flash i koji neće raditi kako treba na iOS-u).

Promjene u rejtingu sajtova prilikom pretrage na Bingu bi trebale postati aktivne tokom idućih nekoliko mjeseci.

1/1