Skoro godinu dana nakon prvih vijesti o Bleep messaging servisu za anonimno i sigurno komuniciranje, iz BitTorrenta su jučer konačno lansirali i njegovu finalnu verziju.

Bleep je dostupan na iOS-u, Androidu, Macu i Windowsima - i donosi nekoliko opcija koje će cijeniti svi korisnici koji preferiraju anonimno i sigurno chatanje sa drugim ljudima.

Za početak, kompletna komunikacija koju obavljate preko Bleepa se pohranjuje direktno na vašem uređaju, a ne na nekom serveru. I ne samo to - Bleep nudi i Whisper opciju, koja automatski briše poslane poruke ili slike 25 sekundi nakon što ih vidi osoba kojoj ste ih poslali.

Također, prilikom registracije je dovoljno odabrati nickname kako bi počeli sa korištenjem Bleepa, jer servis od vas neće tražiti e-mail adresu ili neke druge podatke. No, ukoliko se odlučite Bleep povezati sa svojim e-mail accountom, na raspolaganje ćete dobiti opciju za jednostavan pronalazak prijatelja i kontakata koji također koriste novi BitTorrent messaging servis.

Osim toga, kontakte možete dodavati i slanjem poziva putem e-maila, SMS-a ili upisivanjem posebnih Bleep kodova (svoj kod možete pronaći unutar Settings/Profile sekcije), a tu je i opcija za "zaštitu" od screenshotova koja omogućava da uzmete ili screenshot sa nickom osobe ili sa porukom koju su poslali, ali ne i screenshot na kojem se vide i nick i poruka. Na kraju, tu je i podrška za glasovnu komunikaciju, ukoliko vam opcije slanja tekstualnih poruka i slika nisu bile dovoljne.

Bleep već sada možete downloadovati sa App Storea i Google Playa, dok ćete njegove desktop verzije za Mac i Windows pronaći na zvaničnom sajtu servisa.

1/1