Parkourali smo po Bliskom Istoku, verali smo se po italijanskim crkvama u vrijeme Renesanse, pomagali smo Georgeu Washingtonu u borbi za nezavisnost, a onda smo posjetili i bugoviti Grad svjetlosti... kuda dalje, pitate se? Pa, u London, naravno.

Kao što je i bilo poznato iz prošlogodišnjeg leaka, novi Assassin's Creed nas vodi u Viktorijanski London, samo što će umjesto podnaslova Victory na omotu igre stajati Assassin's Creed: Syndicate.

Glavnu ulogu u igri preuzimaju brat i sestra Jacob i Evie Frye, koji će u londonskom podzemlju pokušati ujediniti što više bandi sa kojima će se potom boriti protiv Templara.

1/1

Na igri ponovo radi gomila Ubisoftovih studija - njih čak 10 - dok je glavnu riječ u razvoju ovaj put dobio tim iz Ubisoft Quebeca, koji obećava "najveći i najmoderniji open-world grad ikada kreiran u Assassin's Creedu". Osim toga, iz Ubisofta obećavaju i nešto brutalniju borbu fokusiranu na korištenje šaka, boksera i različitih bodeža, što je i razumljivo, obzirom da nošenje ogromnih mačeva za pojasom u vrijeme Industrijske revolucije i nije bilo u modi. Naravno, biće tu i oružja za borbu na daljinu (poput revolvera), halucinogenih bombi (sa funkcijom identičnom otrovnim strelicama iz prošlih igara), ali i jedan veliki novitet u vidu ziplinea kojeg se ne bi postidio ni Batman.

Naime, zipline koji ćemo koristiti u Syndicateu će nam poslužiti kako za brzo penjanje na obližnje zgrade, tako i za brzi prelazak sa jedne zgrade na drugu, zbog čega se postavlja pitanje - da li je Ubisoft upravo ubio čar ionako jednostavnog parkoura iz prošlih igara?

Također, ne smijemo zaboraviti ni brojne kočije koje možemo oteti nedužnim Englezima kako bi što prije stigli do svog cilja, zbog čega Syndicate podsjeća na svojevrsni Viktorijanski GTA - sve sa "GPS" linijama koje igra iscrtava po ulicama Londona kako bi vam rekla kuda da idete.

Enivejz - u nastavku možete pogledati i premijerni trailer za igru, kao i 9-minutni gameplay video.

Assassin's Creed: Syndicate izlazi za PS4 i Xbox One 23. oktobra ove godine, dok se PC verzija očekuje nekada na jesen.