Nezavisni dizajneri iz Studio Wildcarda (pretpostavljamo da se obrtanjem riječi autori žele razlikovati od Wildcard Studios tattoo studija) najavili su akcijsku avanturu iz prvog lica s tematikom dinosaurusa, smještenu u otvoreni svijet. Vi se budite goli na ostrvu naseljenom dinosaurusima, te vrlo brzo morate napraviti alat, skloništa i dokopati se oružja za lov kako biste preživjeli.

ARK: Survival Evolved se pravi na UE-u 4, koji će, između ostalog, biti zadužen za promjenjive vremenske prilike i realistično pljuskanje vode dok kroz močvaru bježite od Tyrannosaurus rexa. Naglasak u gameplayu će biti na kooperativnoj akciji s drugim igračima, te istraživanju ogromnog ostrva. Na raspolaganju ćete čak imati i kroćenje beštija, kako biste ih mogli zajahati i letiti na njima po uzoru na Avatar.

Igra će izaći za Windows, OS X, Xbox One i PS4, s tim da će se na PC-u – odnosno, na Steam Early Accessu – pojaviti 2. juna ove godine. Finalna verzija igre, što obuhvata i konzole, izaći će početkom 2016. godine.

A, kako izgleda gameplay, pogledajte ispod:


 

1/1