Getty Images je, u saradnji sa Instagramom, pokrenuo program subvencioniranja fotografa koji žele da, koristeći Instagram, ispričaju priču od društvenog značaja i prikažu na svojim fotografijama manje zastupljene zajednice iz cijeloga svijeta.

Getty Images Instagram Grant programom predviđene su tri novčane nagrade u visini od $10.000 za najbolje fotografije, uz mentorstvo Gettyjevog nagrađivanog fotografa. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na konkurs za grant od 7. maja do 4. juna, a u septembru će biti objavljena imena dobitnika nagrada.

Aplikanti će biti ocjenjeni na osnovu njihovog fotografskog rada koji su prikazali na svojim Instagram profilima, a pri izboru najboljih fotografija, najbitnija će biti tri kriterija: kvaliteta fotografija, sposobnost fotografa da slikom ispriča priču i tema priče.

"Svjesni smo toga da je Instagram predstavio nove mogućnosti za talente u nastajanju, one koji se nalaze van mainstream medija, kako bi kreirali i podijelili projekte od društvenog značaja. Ova dodatna sredstva omogućit će im finansijsku podršku i mentorstvo kako bi pojačali svoj uticaj", naveli su iz Getty Imagesa na svojoj zvaničnoj stranici.

Više informacija o načinu prijavljivanja na konkurs možete pronaći ovdje.

1/1