Kraj osmogodišnje priče za ambiciozni MMORPG

Ljubitelji World of Darkness univerzuma, PC igračima najpoznatijeg po Vampire the Masquerade igrama, bi mogli ostati razočarani najnovijim vijestima koje nam stižu sa Islanda. Naime, studio CCP Games je objavio kako prestaje sa radom na svom World of Darkness MMORPG-u, originalno najavljenom još 2006. godine.

Podsjećamo, razvoj World of Darknessa je i ranije nailazio na probleme - posljednje vijesti iz studija su stigle krajem prošle godine, kada je CCP iz svog ureda u Atlanti, koji je radio na igri, otpustio oko 15 uposlenika. Međutim, današnje vijesti su znatno lošije - bez posla je ostalo 56 članova CCP tima u Atlanti, od kojih će neki dobiti ponude za druge pozicije u kompaniji, koja nakon otkazivanja World of Darknessa fokus vraća na svoje prethodne projekte - EVE Online i preostale dvije igre u EVE univerzumu, Dust 514 i EVE Valkyrie.

I koliko god da smo razočarani današnjim vijestima i otkazivanjem igre, ne možemo reći kako smo posebno iznenađeni. Jer, nakon 8 godina razvoja, čovjek bi očekivao da ćemo vidjeti nešto više od ponekog artwork crteža, trailera tech videa sa prikazom naprednih grafičkih efekata. Šteta, zaista.

1/1