Danas je počela otvorena beta GOG Galaxyja, platforme za održavanje i distribuciju igara koja predstavlja, kako alternativu, tako i konkurenciju popularnom Steamu. GOG se nalazi u vlasništvu poljskog razvojnog tima odgovornog za kreiranje The Witchera, CD Project RED-a, a svoj "životni vijek" započeo je kao obična online prodavnica igara bez DRM-a.

Sada GOG Galaxy donosi proširenu funkcionalnost i nudi, između ostalog, automatsko osvježavanje igara na najnoviju verziju, crossplay sa Steamom, statistiku i liste prijatelja - a moguće ga je koristiti i offline. Pored toga, moguće je isključiti i automatske patcheve, a servis će imati i vrlo zanimljivu mogućnost vraćanja pokrpljene igre na prethodnu verziju, u slučaju da patch nešto pokvari.

"Sa GOG Galaxyjem, možemo dodati nove, velike igre GOG-u. Prvi veliki naslov će biti The Witcher 3: Wild Hunt, koji će imati automatske nadogradnje, achievemente i statistike. Spremamo se da u budućnosti objavimo i potpuno podržavamo više AAA naslova." - rekao je povodom ovoga potpredsjednik online tehnologija u firmi, Piotr Karwowski.

Ukoliko ste zainteresovani da ga isprobate u ovoj ranoj fazi, GOG Galaxyju se možete priključiti ovdje.

1/1