Isprobali ste Windows 10 na desktopu, bacili ste pogled na Microsoft Edge web browser, a potom ste stigli isprobati Windows 10 na telefonu i pitate se - šta je sljedeći korak? A odgovor iz Redmonda je prilično jednostavan - isprobajte Microsoft Office 2016 Public Preview.

Naime, Microsoft je upravo lansirao Public Preview verziju novog Officea namijenjenog desktop računarima, a sve što trebate uraditi kako bi ga isprobali je zaputiti se na ovu adresu.

Podsjećamo, Microsoft je još početkom godine potvrdio kako će pored univerzalnih Office aplikacija prilagođenih korištenju na mobilnim uređajima, ove godine lansirati i klasični paket Office alata prilagođen korištenju na PC-u, uz kombinaciju tastature i miša.

"Tokom prošlih 12 mjeseci, transformirali smo Office iz paketa desktop aplikacija u kompletno krosplatformsko rješenje za obavljanje posla na različitim uređajima. Proširili smo Office na iPad i Android tablete. Unaprijedili smo iskustvo korištenja Officea na Macu, iPhoneu i na webu. Dodali smo nove aplikacije u Office porodicu. I sve je bilo dizajnirano tako da vam vaš posao bude dostupan bilo gdje. Ali to ne znači da smo zaboravili odakle smo došli. Dok ste nas gledali kako se fokusiramo na prilagođavanje Officea različitim platformama tokom prošle godine, budite uvjereni - Office na Windows desktopu je centralni dio naše strategije," stoji u zvaničnom saopštenju iz Microsofta.

Više detalja o novitetima koje donosi Office 2016 možete pronaći na ovoj adresi.

1/1