U ponedjeljak popodne svečanom keynote prezentacijom otvorena je MS Network 5 konferencija. Nakon, keynote predavanja konferencija je nastavljena zabavom za koju je bio zadužen Đuro sa svojom Đurologijom. U utorak ujutro konferencija je nastavljena punim tempom sa po šest paralelnih predavanja.

Peti Microsoft NetWork, koji se ove godine održava u Neumu, otvorio je direktor Microsofta BiH - Omar Krivošija. On se tokom svog govora osvrnuo na prethodne četiri konferencije, te objavio kako je ovogodišnja konferencija privukla 25% više učesnika u odnosu na prošlogodišnju, odnosno 650 učesnika, uz više od 70 predavanja kroz 6 smjerova tokom 3 konferencijska dana. Gospodin Krivošija je prisutne upoznao i sa Microsoft strategijom vezanom za transformaciju poslovanja i nove poslovne prilike, te se dotakao nadolazećih proizvoda kao što su Windows 10 i Skype for Business, uz prezentaciju poslovnih Microsoft cloud servisa.

Tokom otvaranja, a u sklopu tehničkog dijela, prisutnima su se još obratili još Damir Dizdarević, Adis Jugo i Paula Januszkiewicz, stručnjaci sa Microsoft MVP titulom, koji su govorili o naprednom upravljanju uređajima, povećanju produktivnosti u modernom svijetu, odnosno sigurnosnim izazovima u kompleksnim IT sistemima. Otvaranje konferencije je završeno uz specijalni komičarski nastup Branka Đurića Đure.

"Uz povećanje broja učesnika, te učešće nekih od najpoznatijih predavača u svijetu, Microsoft NetWork konferencija je potvrdila status najveće i najutjecajnije IT konferencije u Bosni i Hercegovini. Osim predavanja o novim Microsoft proizvodima i servisima, značajan dio konferencije posvećen je i prezentaciji rješenja lokalnih partnera, te sam siguran da će konferencija, pored stjecanja novih znanja, biti iskorištena i za poslovne susrete te ostvarivanje novih prilika za partnere i korisnike.", rekao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

"Izuzetno nam je drago da smo i ove godine okupili najbolje predavače iz šire regije, među kojima je i preko 30 stručnjaka sa Microsoft MVP titulom. Fokus ovogodišnje konferencije je na temama vezanim za Microsoft Azure, Office 365, Dynamics CRM Online, Enterprise Mobility Suite servise i Windows 10, uz teme vezane za infrastrukturu i sigurnost, poslovnu inteligenciju, upravljanje projektima, Visual Studio 2015 i multi-platformski razvoj, korištenje Microsoft i open-source tehnologija, te predstavljanje rješenja koja se koriste u edukaciji. Značajno povećanje broja korisnika pokazuje da su upravo ovo teme koje najviše zanimaju lokalne IT stručnjake.", rekao je Enis Šahinović, direktor sadržaja konferencije i tehnološki strateg u Microsoft BiH.

Tokom utorka i srijede će učesnicima biti ponuđena predavanja kroz 6 smjerova vezana za razvoj, infrastrukturu i sigurnost, poslovnu upotrebu tehnoloških rješenja, uz predavanja stručnjaka iz MS Community, edukacijska rješenja i studije slučaja.

Više informacija o programu Microsoft NetWork 5 konferencije možete pronaći na web stranici: www.msnetwork.ba.

1/1