DOPUNJENO: Nakon što su Guillermo del Toro i Norman Reedus izjavili da od novog Silent Hilla neće biti ništa, Konami je sada i zvanično potvrdio - Silent Hills je otkazan.

"Konami je posvećen novim Silent Hill naslovima, ali neće nastaviti sa radom na 'Silent Hills' projektu na kojem je radio Guillermo del Toro i koji je koristio lik Normana Reedusa," stoji u zvaničnom saopštenju iz Konamija, prenosi Eurogamer.

Pored toga, Konami je potvrdio kako će sa PlayStation Storea povući interaktivni Silent Hills teaser P.T.

ORIGINALNA VIJEST: Kojiminom Metal Gearu je po svemu sudeći došao kraj, no šta se dešava sa novim nastavkom Silent Hilla na kojem je ovaj legendarni dizajner radio u Konamiju? Pa, kao što se moglo i pretpostaviti - ništa dobro.

Naime, poznati režiser Guillermo del Toro, koji je zajedno sa Kojimom trebao raditi na Silent Hillsu, na San Francisco International Film Festivalu je izjavio kako više nije uključen u razvoj igre. Sa druge strane, pretpostavlja se kako na novom Silent Hillu više neće raditi ni Kojima, obzirom da glasine kako uskoro napušta Konami još uvijek nisu opovrgnute.

Naravno, to ne znači da će Konami otkazati igru, iako se postavlja pitanje ko će raditi na njoj sada kada su Kojima i del Toro van slike. Također, kao šlag na tortu, izgleda kako bi Konami već ove sedmice - tačnije, 29. aprila - sa PlayStation Storeea mogao ukloniti neobični i interesantni igrivi teaser za Silent Hills, P.T.

Drugim riječima - Silent Hillsu kakvim su ga zamislili Kojima i del Toro je došao kraj, a ukoliko imate PS4 i volite horore, svakako požurite i downloadujte P.T. jer bi to nakon ove sedmice moglo postati nemoguće.

1/1