Trčanje po zidovima? Check. Augmentovani vojnici? Check. Ogromni roboti? Check? Druge napredne tehnologije? Check, check, check!

Kao što je i bilo najavljeno prije nekoliko sedmica, Call of Duty: Black Ops III je jučer dobio svoj prvi pravi trailer, a Activision je usput objavio i gomilu informacija o igri.

Za početak, izgleda kako će Black Ops III biti dostupan samo na PC-u i aktuelnoj generaciji konzola - Treyarch je potvrdio kako radi na PC, PS4 i Xbox One verzijama igre, dok su iz Activisiona izjavili kako za sada ne planiraju najavljivati igru za druge platforme.

1/1

Također, objavljeno je kako će Black Ops III pored multiplayera i Zombies moda ponuditi i klasičnu kampanju, koju će ovaj put biti moguće zaigrati i u co-opu, prenosi Eurogamer. No, mogućnost izbora i grananja radnje iz Black Opsa 2 je u novom Blopsu nepostojeća - umjesto toga, Treyarch se fokusirao na kreiranje velikih i otvorenih nivoa, prilagođenih igranju u co-opu.

Poboljšanja bi navodno trebala biti vidljiva i na umjetnoj inteligenciji protivnika, a potvrđeno je kako ćemo svoje likove iz singleplayer/co-op kampanje moći unaprjeđivati i prilagođavati vlastitom stilu igre.

Sve to će biti zapakovano u futurističku tematiku i priču koja se odvija nakon hladnog rata kojem smo svjedočili u Black Opsu 2. Vojnici će biti augmentovani kao u Deus Exu, a Treyarch je kreirao i novi sistem kretanja koji omogućava trčanje po zidovima, brže penjanje na objekte, brzo uklizavanje, te podvodnu borbu.

Call of Duty: Black Ops III stiže na PC, PS4 i Xbox One 6. novembra ove godine, a novi trailer (sa standardno odličnom muzikom) možete pogledati u nastavku: