Kontroverzni Uber je na sebe navukao bijes taksista i raznih regulacionih tijela širom svijeta, pa čak i u pojedinim saveznim državama rodne mu Amerike. Taksisti i njihova udruženja se bune zbog toga što Uberovi vozači ne moraju prolaziti istu proceduru registracije i plaćati razne takse kao oni. S druge strane, Uber se uprkos problemima sa zakonskom regulativom brzo širi zbog praktičnosti naručivanja taksija preko smartphone aplikacije, često niskih cijena prevoza i brzine.

Nakon nedavne vijesti da bi se Uber mogao proširiti u Zagreb, Beograd i "ostatak regije", sarajevski taksisti su sada reagovali najavom da Uberu neće dopustiti dolazak u BiH. Predsjednik Udruženja Sarajevotaxi, Enver Suljagić, za Klix je izjavio da će Udruženje reagovati "kod institucija vlasti da Vijeće ministara na nivou države donese odluku o zabrani početka rada Ubera".

Suljagić je također rekao da Udruženje ima kontakte sa partnerima u regionu, s kojima će se sastati u cilju formiranja zajedničkog stava prema vlastima kako bi se spriječio dolazak Ubera u Bosnu i Hercegovinu.

1/1