Iako je Mad Max najavljen još u junu 2013. godine, Avalanche Studios i Warner Bros. Interactive su tek danas objavili prvi pravi gameplay trailer iz svoje nove igre.

Kao i nedavni Witcher 3 video, novi Mad Max trailer je urađen u stilu Rockstarovih GTAV trailera i detaljno nas upoznaje sa raznim elementima gameplaya.

1/1

Vaš glavni saputnik u igri će biti vaš automobil Magnum Opus, kojeg ćete na početku igre sami napraviti, dok ćete ga tokom ostatka igre konstantno nadograđivati. Osim Magnum Opusa, moći ćete unaprjeđivati i samog Mad Maxa, kao i različite strongholde kojima će upravljati NPC-ovi sa kojima se u igri možete udružiti.

I dok vožnja i sudaranje sa drugim krntijama u Wastelandu izgledaju prilično zabavno, borba sa drugim likovima nas je podsjetila na Batmanove Arkham avanture, a nadamo se da će i u praksi biti podjednako dobra.

Sve to je upakovano u prilično zgodnu grafiku u kojoj se najviše ističe osvjetljenje prilikom jurnjave eksterijerima, a već se radujemo i ulijetanju u pustinjske oluje koje izgledaju jednostavno fantastično.

Mad Max stiže na PS4, PC i Xbox One 4. septembra ove godine.