Nove karte, nove singleplayer avanture, novi izazovi

Iako Blizzard iz nekog razloga odbija da gomilu najavljenih noviteta za svoj uspješni card game nazove ekspanzijom, budite uvjereni da je riječ o jednoj. Naime, nakon što su prije nekoliko sedmica konačno lansirali Hearthstone: Heroes of Warcraft, u Blizzardu ne miruju, pa su tako danas na sajmu PAX East najavili Curse of Naxxramas, A Hearthstone Adventure.

Curse of Naxxramas u Hearthstone donosi 30 novih karti i potpuno nove singleplayer sadržaje u vidu PvE Adventure moda u kojem ćete se sukobiti sa novim bossovima, od kojih svaki ima unikatne skillove i karte, a nakon što ih pobijedite, dobićete i potpuno nove Legendary karte. Naxxramas će igrače sukobiti sa pet bossova, od kojih će svaki stizati sedmicu nakon onog prethodnog, a igrače će obradovati i sa potpuno novom tematskom "pločom" za igru. Osim toga, Curse of Naxxramas donosi i nove izazove za svaku od 9 igrivih klasa, čijim završavanjem ćete otključavati i nove, za svaku klasu specifične karte.

Hearthstone će tako konačno dobiti prve prave singleplayer sadržaje (do sada su u igri bili dostupni klasični tutorial i najobičniji AI skirmish mečevi), od kojih će prvo "krilo" Naxxramasa biti besplatno za sve igrače, dok će preostala četiri biti neophodno platiti in-game zlatom ili pravim novcem.

Tačan datum izlaska Curse of Naxxramasa još uvijek nije poznat, ali vam u svakom slučaju možemo obećati kako će recenzija Hearthstonea uskoro osvanuti i na našem sajtu. A ukoliko Hearthstone već aktivno igrate, svakako bacite pogled na neke od novih karti - nama izgledaju odlično.

1/1