Organizatori TehConf 2015, međunarodne konferencije namijenjene developerima na polju razvoja softvera, pozivaju sve zainteresovane koji imaju iskustvo u ovom segmentu IT-a, da se pridruže ovogodišnjoj konferenciji koja će se održati 6. juna u Sarajevu.

Zainteresovani developeri trebaju prije 4. maja poslati svoju prezentaciju za učešće na konferenciji, koja mora biti napisana na engleskom jeziku i dostavljena putem online formulara koji možete pronaći ovdje.

TehConf 2015 konferencija pokrenuta je od strane grupe entuzijasta koji žele na jednom mjestu sakupiti sve ljubitelje razvoja softvera i omogućiti im zabavnu i relevantnu razmjenu iskustava. Dakle, ova konferencija namijenjena je programerima koji žele ostvariti korisne poslovne i prijateljske veze sa drugim programerima i koji žele raspravljati o najnovijim trendovima u tehnološkom svijetu i svijetu razvoja softvera.

"Mislim da je vrijeme da Sarajevo, kao jedna od prijestonica razvoja softvera i inovator u tom polju u regiji, proširi svoj uticaj i nastavi graditi svoj brend i imidž. Posljednjih godina naša IT industrija je napravila ogromne iskorake i napredak, stavljajući nas bok uz bok sa najjačim igračima na tržištu. Vrijeme je da počnemo privlačiti interes stranih stručnjaka događajima poput TehConf-a", rekao je za portal Ekapija.ba Demir Selmanović, jedan od volentera u organizaciji TehConf 2015 konferencije.

Selekcija prezentacija bit će obavljena u dva kruga i to anonimno (u cilju što veće objektivnosti), s tim da će se broj primljenih prezentacija konačnim izborom svesti na 8-16 prezentacija.

Više informacija o učešću i samoj organizaciji možete naći na TehConf-ovom zvaničnom sajtu, a cijena učešća se kreće od 20-100 KM.

1/1